נשלח בתאריך: 22 פברואר 2009 בשעה 5:48 | | IP רשוּם
|
|
|
|
אוזני המן קלאסיות עם הפתעה
מרכיבים:
350 גרם קמח + כפית אבקת אפיה 200 גרם מרגרינה רכה בלי מלח 1/2 כוס סוכר 2 חלמונים 1/3 כוס מיץ תפוזים
קורט מלח 200 גרם סוכר 100 גרם פרג 6 כפות יין מתוק כפית מרגרינה רכה בלי מלח 150 גרם ריבת תותים או ריבה קשה אחרת.
כוס שקדים קלופים.
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
מרככים את המרגרינה, ולשים יחד עם הקמח ואבקת האפייה.
מוסיפים שני חלבוני ביצה (יש לשמור את החלמון בצד) וממשיכים ללוש.
מוסיפים חצי כוס סוכר, 1/3 כוס מיץ תפוזים וקורט מלח,
ולשים לעיסה אחידה.
מקמחים ומניחים במקרר לשעה.
בינתיים מכינים את המלית:
מחממים בסיר כפית מרגרינה, עם זרעי הפרג,200 ג' סוכר,
וכמה כפות יין אדום מתוק. מערבבים על אש קטנה מספר דקות עד ליצירת עיסה.
מורידים מהאש ומערבבים את העיסה עם ריבה לטעמכם.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים ומרדדים לעלה בעובי 3 מ"מ.
צרים עיגולים עם כוס ובמרכז כל עיגול מניחים כפית מהמלית ומטביעים בתוכה שקד מולבן.
סוגרים את הקצוות בצורת אוזן המן, מורחים עליהן בעזרת מברשת את החלמון של הביצה,
ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות משך כ-25 עד 30 ד' (עד השחמה קלה).
מוציאים מהתנור ומצננים, בוזקים מעל אבקת סוכר.
בתאבון.
|