נשלח בתאריך: 09 פברואר 2009 בשעה 10:17 | | IP רשוּם
|
|
|
|
מתכון שמצליח כל פעם:
תאנים אפויות עם גבינת ריקוטה
מצרכים:
10 תאנים בשלות
כוס יין אדום מתוק
1/2 כוס מים או מיץ תפוחים
2 כפות סוכר
כף דבש
חצי לימון חתוך לפלחים
גבינת ריקוטה
שקדים או אגוזים קצוצים
קינמון
אופן ההכנה:
מרתיחים בסיר רחב את היין, המים והסוכר עד שהסוכר נמס.
מערבבים את גבינת הריקוטה עם דבש.
חורצים חור בתאנים.
מניחים את התאנים בתוך הנוזל, מסודרות אחת ליד השנייה. יש להקפיד שהנוזל לא מכסה את התאנים.
מבשלים 15 דקות עם מכסה סגור. מוציאים את התאנים מהסיר וממלאים אותן בריקוטה עם הדבש, ובוזקים מעל קינמון ושקדים מפוררים.
בתאבון.
__________________ שלומי
|