נשלח בתאריך: 24 ספטמבר 2008 בשעה 6:56 | | IP רשוּם
|
|
|
|
סגולות הפיצוחים
הפיצוחים:
עוזרים במניעת מחלות כרוניות ומחלות לב ויש אומרים אף סרטן!
v בעלי ערכים תזונתיים חיוניים כמו חלבון, ופטרוכימיקלים וסיבים תזונתיים.
v מסייעים לדיאטה בגלל תחושת שובע שהם מעניקים.
v יכולים למנוע התפתחות סוכרת מסוג 2.
v תורמים לגמישות העור ומונעים יובש.
v מקור לויטמינים רבים: חומצה פולית, מגנזיום, סלניום, זרחן, ניאצין ויטמין E ו-B ואשלגן.
v אינם מכילים כולסטרול, וחלקם גם תורמים להורדת כולסטרול.
סגולות כל אגוז וגרעין:
· גרעיני פשתן, אגוזי מלך וגרעיני דלעת (גרעינים לבנים): עשירים בחומצות שומן אומגה 3 ולכן מונעים הסתיידות עורקים, מורידים לחץ דם גבוה ומונעים הפרעות בלב ובמערכת הדם.
· שקדים ואגוזי קשיו: הפיצוחים העשירים ביותר בשומן חד בלתי רווי (72% בשקדים, זהה לכמות בשמן זית, ו-68% באגוזי הקשיו). הם תורמים להורדת רמת הכולסטרול בדם, מעכבים הסתיידות עורקים ומורידים לחץ דם גבוה.
· בוטנים ופיסטוקים: מכילים כמות רבה של חלבונים וויטמינים מקבוצה B , מומלצים לבעלי לחץ דם נמוך ולאלה שזקוקים לעלות במשקל.
· גרעיני חמניות (גרעינים שחורים): עשירים בחומצות אמינו חיוניות להתפתחות תאים ורקמות הגוף, מומלצים לנשים הרות ומניקות ותורמים ליצירת חלב. מכילים כמות גבוהה של ויטמין E , ולכן מומלצים במקרה של התנוונות שרירים ודלקת בכבד.
· אגוזי פקאן: יתרונם על פני הפיצוחים האחרים הינו באיכות החלבון (ולא השמן), שכן הם מכילים כמויות גדולות של חומצות אמינו חיוניות ולכן הם מומלצים להשלמת מקור תזונה חלבוני לצמחונים.
אגוזים:
הם עשויים להגן מפני סרטן השד, לסייע במלחמה בסטרס, להפחית מחלות לב ולהוריד כולסטרול.
שקדים: ידידותיים לדיאטה
ב-100 גרם שקדים: 350 קלוריות, 12 גרם חלבון, 32 גרם שומן. כוכב תזונתי: סידן
השקדים עשירים במינרל בונה העצם סידן. 50 גרם בלבד של שקדים מספקים יותר משביעית מכמות הסידן שאישה צריכה ביום (שהיא 700 מ"ג).
בוטנים: עוזרים ללב
ב-300 גרם בוטנים בקליפתם: 566 קלוריות, 26 גרם חלבון, 46 גרם שומן. כוכב תזונתי: חומצה פולית
הבוטנים מצוינים להעלאת רמת החומצה הפולית, ו-50 גרם מספקים יותר מ-25% מהכמות המומלצת היומית, שהיא 200 מק"ג. צריכה בריאה של חומצה פולית מסייעת להורדת רמות ההומוציסטאין אצל גברים, רמות גבוהות עלולות להוליך לחסימת עורקים ולמחלת לב.
אגוזי לוז: אנטי סטרס
ב-100 גרם אגוזי לוז: 371 קלוריות, 8 גרם חלבון, 36 גרם שומן. כוכב תזונתי: ויטמין E.
עשירים במיוחד בוויטמין E, כש-25 גרם בלבד - 30 אגוזים ללא קליפה - מספקים כפליים מהכמות היומית הדרושה לאישה - 3 מ"ג. ממחקרים חדשים עולה שלוויטמין E עשוי להיות תפקיד בעיכוב התפתחותם של קטרקט ואלצהיימר. בנוסף, השמן של אגוזי לוז כמעט זהה בהרכבו התזונתי לשמן זית, הידידותי ללב.
שאגוזי מלך: מגינים על העור
ב-100 גרם אגוזי מלך: 688 קלוריות, 15 גרם חלבון, 69 גרם שומן. כוכב תזונתי: חומצה אלפא לינולאית.
מדענים גילו שאנשים שמוסיפים אגוזי מלך לדיאטה להורדת הכולסטרול עשויים להוריד את רמת הכולסטרול הרע שלהם ב-16% נוספים, קרוב לוודאי משום שאגוזי מלך עשירים בסוג של שומן טוב שנקרא חומצה אלפא לינולאית - וזו, ככל הנראה, משפיעה באופן ספציפי על דילול הדם ופועלת נגד היווצרות קרישים. אגוזי מלך מספקים גם את המינרל נחושת, שדרוש לייצור מלאנין, פיגמנט העור שמסייע בהגנה מפני השפעותיה המזיקות של קרינה אולטרה סגולה.
אגוזי קשיו:
ב-100 גרם אגוזי קשיו: 382 קלוריות, 12 גרם חלבון, 32 גרם שומן. כוכב תזונתי: ברזל.
כמות הברזל באגוזי קשיו כפולה מזו שברוב האגוזים האחרים, כש-50 גרם - 25 אגוזי קשיו - מספקים 3 מ"ג מתוך 11 המ"ג שנשים צריכות לקבל מדי יום. נמצא קשר בין שיפור רמות הברזל בגוף לשיפור הריכוז.
אגוזי קשיו מצוינים גם לצריכת אבץ, ו-25 אגוזים מספקים כשליש מ-9 המג שאנחנו זקוקים להם ביום. האבץ, שחיוני לחוסנה של מערכת החיסון ולבריאות העור, חשוב גם לפוריות אצל הגברים והנשים כאחד.
ערמונים: דלק לגוף
ב-500 גרם ערמונים: 170 קלוריות, 2 גרם חלבון, 3 גרם שומן. כוכב תזונתי: פחמימות.
הערמונים ייחודיים בעולם האגוזים בשל תכולת השומן הנמוכה שלהם, ויותר מ-86% מהקלוריות שבהם מקורן בפחמימות. זה עושה אותם לחטיף טוב בשביל מי שרוצים לתדלק בפחמימות אחרי אימוני כושר או כחלק מדיאטה דלת שומן.
כ-100 גרם ערמונים קלויים מספקים 50 מ"ג מתוך 700 המ"ג של סידן שנשים צריכות לצרוך מדי יום כדי לשמור על בריאות עצמותיהן.
אגוזי ברזיל: נלחמים בסרטן
ב-100 גרם אגוזי ברזיל: 390 קלוריות, 8 גרם חלבון, 39 גרם שומן. כוכב תזונתי: סלניום.
אמנם אגוזי ברזיל מכילים 70% שומן, אבל מדובר בסוג כזה של שומן שמוריד כולסטרול ומפחית סיכון למחלות לב. הוא גם מספק רמה גבוהה של סלניום, שמגן על הגוף מפני סרטן ומחלות קשות. מחקר חדש, שנערך בחוג לרפואת העור באוניברסיטת אדינבורו, הראה שהגדלת צריכת הסלניום עשויה להגן על תאי העור מפני שינויים סרטניים שנגרמים עקב קרינה אולטרה סגולה.
נערך על ידי שימרית - 24 מרץ 2009 בשעה 3:33
__________________ שימרית
|