| 
     
    
    
   
    סליחה תקלה, עקב עומס על השרת
אנא חזרו לדף הקודם ובצעו את הפעולה בשנית או לחצו
 כאן 
 
 
    לכניסה לדף הראשי
 חג שמח
 לחג שבועות עוגת גבינה ים תיכונית
                    | מרכיבים : |  
                    | •  120 גר' חמאה •  3 ביצים
                      
                     •  1 כוס סוכר
                       
                       •  גרדת לימון משני לימונים
                      
                      •  450 גר'  גבינת שמנת
                    
                     •  470 גר'  שמנת חמוצה
                 
                     •  1 כף תמצית וניל
                  
                     •  קורט קינמון
                      •  קורט מלח
                     |  | אופן ההכנה : |  
                    | •טוחנים את הביסקוויטים (או קרקרים בלי מלח) במעבד המזון יחד עם החמאה וקורט קינמון- עד לקבלת מרקם של חול רטוב. •  
מצפים תבנית גדולה או שתי תבניות קטנות בחמאה, ומפזרים מעל את התערובת.
 • 
מהדקים היטב את תערובת הביסקוויטים לתחתית התבנית בעזרת כוס עם תחתית שטוחה, ומניחים את התבנית במקרר ל-30 דקות.
 • 
בקערה נפרדת מערבבים את השמנת החמוצה עם גבינת השמנת, הביצים, סוכר, קורט מלח, גרדת לימון ותמצית וניל.
 • 
מוציאים את התבנית מהמקרר ושופכים את הבלילה מעל פירורי הביסקוויטים.
 • 
מנערים את התבנית קלות כדי לקבל שכבה אחידה.
 •  
מחממים תנור מראש ל-165 מעלות, ומניחים את תבנית העוגה בתוך תבנית גדולה יותר מלאה במים.
 • 
מניחים את התבנית בתחתית התנור ואופים משך 35 דקות.
 • 
משאירים במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה.
 • 
בתאבון.
 |  | הערות : |  
                    | עוגת גבינה אפויה בסגנון ים תיכוני, לשבועות. |  | מתכונים נוספים לעוגות גבינה |  
                  |  |  |  
                  |  |   |  |  |  |