מתכונים לעוגות לפסח
איזה בשלן לא שש לאתגר- לאפות עוגת פסח מושלמת, שלא רק תהיה בסדר "יחסית", אלא תעמוד בפני עצמה גם כעוגה ששווה להכין כל השנה?
החכמה בבחירת העוגה אותה תגישו בערב החג, היא השימוש במרכיבים הנכונים, שיצרו את השילוב המתאים לבצק שאינו כבד או לח מידי, וטעמים שישאירו חשק לעוד. יש המון עוגות נפלאות שאפשר להכין ללא קמח או שמרים, פשוט צריך להיות יצירתיים.
מאחר בפסח לא ניתן להשתמש במירב סוגי הקמח המקובלים כמו קמח חיטה, שעורה, שיפון, סולת או שיבולת שועל, כדאי לדעת במה להחליפם. ניתן להשתמש במתכונים לעוגות פסח בקמח מצה דק, קמח תפוחי אדמה או קורנפלור, אגוזים ושקדים טחונים דק, קמח אורז, טפיוקה, קמח שקדים, קמח נטול גלוטן, שומשום, קוקוס, שוקולד, קצף ביצים ועוד. כיום ניתן אפילו להשיג אבקת אפייה כשרה לפסח.
אם אתם מתעקשים להכין את העוגות אליהן התרגלתם ולהחליף את הקמח הרגיל בקמח מצה או קמח כשר אחר, תגלו שלעיתים הטעם והמרקם שונים עד כדי כך שתאלצו לזרוק את העוגה לפח.. הכי מומלץ, פשוט להשתמש במתכוני עוגות לפסח שהותאמו מראש לסוגי הקמח והמרקם, וכמובן לעקוב היטב אחר ההוראות תוך הקפדה על כמויות מדוייקות, כפי שמתבקש בכל אפייה. אם אתם בכל זאת רוצים לקחת צ'אנס: 1 כוס קמח = 5/8 כוס קמח מצה דק לעוגות או 5/8 כוס עמילן תפוחי אדמה או עירוב של שניהם מנופים יחדיו. 1 כף קמח = ½ כף קמח תפוחי אדמה (עמילן).
במסגרת האלטרנטיבות לפסח, נוכל למצוא כמה מרכיבים מרכזיים:
•
שקדים ואגוזים טחונים למשל, הם תחליף מצויין לקמח וגם יכולים להוות בסיס לעוגות מוס או גבינה.
•
שוקולד הוא אחד המוצרים המעולים להכנת קינוחים נטולי קמח – אפשר להכין עוגיות שקדים ואגוזים מצופים בשוקולד, אפשר להכין מוס שוקולד או פאדג' שוקולד אוורירים ואפילו עוגות או בראוניז עם קמח מצה או קמח תפוחי אדמה ובשילוב קרמל.
•
חמאה או מרגרינה יכולות לשמש לייצוב עוגה ללא קמח, כאשר מדובר בעוגה ללא אפייה.
•
קרמל ואבקת סוכר – גם הם בעלי תכונת התקשות ולכן עושים בהם שימוש רב בעוגות לפסח.
•
גם הביצים הם תחליף מצויין לקמח, בעיקר כי הן מספקות מרכיב של עמילן וגם קושרות יחד את חומרי האפייה. ניתן להקציף אותן ולאפות מרנג, או לשלב אותן עם סוגי קמח כשרים לפסח בעוגת ספוג או מקרונס.
•
פירות - מאחר ופסח הוא חג האביב רבים מאיתנו מעדיפים קינוחים ועוגות לפסח על בסיס פירות. גם כאן אפשר להחליף את הקמח בקמח כשר לפסח או באגוזים טחונים, או לחילופין להכין סורבה או מוס פרי עם בסיס שמנת צמחית או קצף ביצים.
•
פירות יבשים גם הם יכולים לשמש אותנו כבסיס נהדר לעוגה, לכדורים מגולגלים מתוקים, בתוספת דבש, גרעינים, שקדים, אגוזים, שומשום וקוקוס. אין סוף לאפשרויות.
עוד מתכוני קינוחים לפסח
הנה מספר עוגות מוצלחות במיוחד שישדרגו את שולחן הסדר:
|