מתכונים לכנפי עוף
רבים סבורים שכנפי העוף עם ריבוי העור השומן ומה לעשות- גם הנוצות, הוא חלק שמתאים יותר למאכל כלבים מאשר לעלות על הצלחת שלנו, אך מומחים לבשר טוענים כי הבשר שמסתתר מתחת לכל השכבות בכנפי העוף הוא החלק הטעים ביותר בעוף.
במרבית המתכונים לכנפי עוף, ההמלצה היא לחתוך את הכנפים באמצע, לעצם עם הבשר שנראית כמו פולקה קטנה אך טעמה מזכיר יותר את חזה העוף אליו היא מחוברת, ולמפרק שמכיל שתי עצמות ושפע של עור, ומסתיר בתוכו בשר שדומה במרקמו לפולקה, אבל בטעם- אינו דומה לאף חלק אחר של העוף.
אז כל מה שאתם צריכים לעשות הוא לבקש מהקצב שלכם לשרוף את הנוצות ולחתוך את הכנפיים לשתיים, לבחור מתכון ולעקוב אחר סרטון הוראות ההכנה. זה יהפוך את ההכנה לקלה מאוד – ואם כבר הזכרנו גם חסכונית מאוד לכיס!
כשהן עשויות היטב, כנפי העוף הן הנישנוש האולטימטיבי לקרניבורים - בשר עוף רך ועסיסי, ממש נופל מהעצם שמצופה בשכבה פריכה וטעימה של עור שהשומן עזב אותו – פשוט אי אפשר להפסיק לאכול...
כנפי עוף מתאימות במיוחד לצליה על האש, לאפיה איטית בתנור, ולטיגון עמוק וכמובן מצויינות כתוספת גוף למרק עוף או ציר עוף בגלל השומן והטעם העז שלהן.
אם החלטתם לצלות כנפי עוף על האש חשוב להקפיד על כמה דברים:
• לפני הצלייה, הקפידו שהגחלים חמים מאוד -ממש בצבע לבן, ואין להבות שיכולות לחרוך את הבשר.
• לכנפים יש נטיה להישרף מבחוץ מבלי להעשות מבפנים, לכן מומלץ לחתוך אותן לשני חלקים ולצלות בתחילה על אזור דליל בפחמים צליה איטית משך כ- 20-30 דקות ואז להעביר אותן לאזור עם שכבת גחלים עבה יותר כך שהכנפיים יהיו קרובות לאש, לצורך השחמה של 2-3 דקות מכל צד.
• מומלץ בשלב ראשוני, ליבש את הכנפיים היטב ולבזוק עליהן מלח ופלפל. השריה מוקדמת במרינדה אפשרית אבל קחו בחשבון שמרינדה יכולה להישרף. עדיף למרוח את המרינדה רק אחרי הצליה, או להתחיל בצליה, ולפני שמעבירים לאש גבוהה, למרוח את הרוטב על הכנפיים שעל האש. עוד דרך היא להמשיך ולמרוח כל כמה דקות- יותר עבודה אבל השגחה צמודה משתלמת. הכנפיים יצופו בשכבה עבה ומלאת טעם שתחדור לבשר העוף גם אם אתם מוותרים על אכילת העור.
אם בחרתם להכין כנפי עוף בתנור או כנפיים מטוגנות, קחו בחשבון שבגלל המרקם שלהן, זמן ההכנה הוא איטי יותר מכפי שבטח חשבתם. כנפי העוף אוהבות חום נמוך וממושך כדי להעשות כפי שצריך מבלי שתישארנה ורדרדות מבפנים. את העור החרוך והפריך, אפשר להשיג על ידי העלאת הטמפרטורה לגריל בכמה דקות האחרונות של הצליה. לחילופין, אם העור כבר "השתזף", תמיד אפשר לצפות את התבנית בנייר כסף ולהמשיך צליה על חום בינוני נמוך עד שהכנפיים מוכנות.
בטיגון לעומת זאת, כדי למנוע חריכה והתקשות של הציפוי, מומלץ להמשיך את האפיה בתנור לאחר הטיגון כדי לקבל בשר עשוי מבפנים.
הנה אוסף מתכונים לכנפי עוף שלא תוכלו להפסיק לנשנש...
ראו גם:
•
מתכונים לעוף במנגל
•
מתכונים לעוף בתנור
|