חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
לחם לבן
2 ו-1/2 כוסות מים חמים (35-40 מעלות)
1 כף סוכר
1 חבילת שמרים יבשים
7 כוסות קמח
1 כף מלח
4 כפות חמאה נמסה
חמאה לציפוי התבנית
• שמים שתים וחצי כוסות של מים חמים בקערה, מוסיפים כף סוכר וחבילת שמרים יבשים, מערבבים ומניחים בצד ל- 15 עד 30 דקות.
• אחרי שהשמרים תוססים ומקציפים, מוסיפים חצי מכמות הקמח (כ- 3 וחצי כוסות ומערבבים היטב).
• מניחים לבצק לנוח עוד 10 דקות.
• מוסיפים עוד כוס קמח וכף מלח ומערבבים.
• מוסיפים עוד כוס קמח ומתחילים ללוש עם הידיים היטב.
• מוסיפים עוד כוס קמח ולשים.
• מוסיפים 4 כפות חמאה רכה ולשים היטב משך 10 דקות. אם הבצק עדיין דביק, מוסיפים את 1/2 כוס הקמח הנותרת.
• כשהבצק אחיד ולא נדבק יותר לידיים, משמנים קערה גדולה ושמים בתוכה את הבצק.
• מכסים בניילון נצמד, ומניחיםלבצק לתפוח משך שעה במקום חמים.
• לאחר כשעה, מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח וחותכים אותו לשני חלקים ליצירת שתי כיכרות לחם.
• משטחים כול חלק של הבצק עם הידיים על משטח העבודה, כדי להוציא ממנו את האויר.
• מקפלים כול חלק של הבצק כמה פעמים עד שמתקבל מלבן בצק ומכניסים את שני מלבני הבצק המלבן לתבניות לחם (תבנית מלבנית ארוכה) משומנת בהרבה חמאה.
• מכסים את שתי התבניות בניילון נצמד, ומניחים להן לתפוח משך 30 דקות באזור חמים.
• אחרי שהכיכרות תפחו, מכניסים אותן לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך 35 דקות.
• כשהלחם מוכן, מוציאים מהתנור ומצננים משך שעה.
• אחרי שעה, מוציאים את הלחם מהתבנית, פורסים ומגישים.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים