חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים

עוגת שוקולד לבעלי רגישויות


אם תפתחו ספרי בישול ואפייה או אפילו תסתכלו באתרים המובילים, במרביתם תמצאו מתכונים נפלאים לעוגות , רבות מהן עוגות שוקולד. אולם כמעט כל המתכונים הללו מכילים קמח או חומרי בסיס אחרים בעלי גלוטן שמונעים ממי שרגישים לחומרים הללו ליהנות מן העוגות הללו שבוודאי טעימות מאוד. בדיוק בשביל הרגישים לחיטה או לגלוטן, מוגש לכם מתכון לעוגת שוקולד דחוסה ואיכותית שגם הם יוכלו להינות ממנה ללא חשש.


חומרים לעוגה:

• 1/2 כוס מים
• 1/4 כפית מלח
• 3/4 כוס סוכר לבן
• 18 ריבועי שוקולד מריר איכותי (28.5 גר')
• 1 כוס חמאה
• 6 ביצים


אופן ההכנה:

1. מחממים תנור מראש לחום של 150 מעלות. ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 26 סנטימטר.

2. מערבבים את הסוכר והמלח עם המים הקרים, בתוך סיר קטן על אש בינונית. כשהסוכר נמס, מורידים את הסיר מהאש ומניחים אותו בצד.

3. מניחים את השוקולד בסיר קטן מעל סיר גדול עם מים רותחים, (בן- מרי) או ממיסים אותו במיקרו בערבוב תדיר.

4. לאחר שהשוקולד נמס לחלוטין, מעבירים אותו לקערה של מיקסר חשמלי, ומפעילים את המיקסר על מצב ערבוב איטי. חותכים את החמאה לריבועים שווים, ומוסיפים ריבוע אחד של חמאה בכל פעם, עד שכל החמאה נמסה לתוך השוקולד.

5. מוסיפים את המים החמים שעורבבו עם הסוכר והמלח לתוך התערובת.

6. ממשיכים לערבב את תערובת השוקולד, ומוסיפים ביצה אחת בכל פעם, עד שכל הביצים מעורבבות פנימה והתערובת אחידה וחלקה.

7. שופכים את התערובת לתבנית העגולה המשומנת, ומסדרים אותה למשטח אחיד וחלק.

8. מכניסים את תבנית העוגה העגולה לתבנית שנייה כפולה בגודלה. ממלאים את התבנית הגדולה במים רותחים עד לחצי גובה התבנית העגולה. מכניסים את העוגה בתוך תבנית המים לאפייה בחום של 150 מעלות, משך 45 דקות. בצורה זו העוגה תאפה בעדינות ובצורה אחידה יותר. לאחר 45 דק' מרכז העוגה יראה עדיין מעט רטוב. מוציאים את תבנית העוגה מתוך התבנית הגדולה ומעבירים אותה למקרר למשך הלילה.

9. בתום לילה של קירור, מוציאים את תבנית העוגה וטובלים אותה בקערה עם מים חמים מאוד למשך 10 שניות, כדי להקל על הוצאתה מהתבנית. מוציאים את התבנית מן הכלי, שמים מעליה צלחת והופכים.

10. להגשה מפזרים מעט אבקת סוכר מעל העוגה ופירות יער.



בתיאבון.

⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים