חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל






מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים

סטייק פילה

שם לועזי : Tenderloin

סטייק פילה פילה Fillet או filet mignon בצרפתית, הוא חיתוך סטייק מנתח המכונה טנדרלוין או "מותנית" בעברית. מדובר בנתח היקר ביותר בבהמה, הנחשב לרך מאוד, נטול שומן ובעל טעם בשרי עדין בניגוד לטעמי הבשר העזים המאפיינים את הנתחים המשוישים (משובצים שומן). הפילה נמצא סמוך לצלע האחורית של הפרה ומופרד על ידי עצם אחת מנתח הסינטה או הסירלוין. הפילה הוא כאמור חיתוך של סטייקים בעובי מסויים, מתוך הנתח. סטייק הפילה הוא רך מאוד מאחר ומדובר בשריר שאין בו שום שימוש, מה ששומר על המרקם הרך והנימוח שלו. משתמשים בבשר הפילה בעיקר לסטייקים ועל הגריל, ומאחר וטעמו אינו מודגש, נוהגים להגישו עם רוטב. במעדניות הוא נקרא נתח מספר 12.
שמות נוספים : filet mignon, Fillet, מותנית



מתכונים ומידע נוסף:
סטייק פילה מיניון
סטייק ברוטב פלפל



חפש ערך במילון האוכל :
חיפוש במילון אוכל לפי הא"ב :
  א   ב   ג   ד   ה   ו   ז   ח   ט   י   כ   ל   מ   נ   ס   ע   פ   צ   ק   ר   ש   ת
מילון אוכל


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים

מתכונים למימונה