חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל






מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים

גבינת פקורינו

שם לועזי : Pecorino Cheese

גבינת פקורינו גבינת פקורינו הוא שם גנארי לקבוצת גבינות כבשים איטלקיות קשות, ומקור שמה הוא פקורה -pecora שפירושו כבשה. הפקורינו מיוצרת במספר מחוזות באיטליה, ונהוג להוסיף אחרי שמה את שם המחוז בו יוצרה, דוגמת פקורינו סרדו (מסרדיניה) פקורינו טוסקאנו (מטוסקאנה) וכד'. הפקורינו רומאנו, שמקורה ברומא, נחשבת לגבינה המפורסמת ביותר מסוג זה, והיא מוגנת בתו תקן אירופאי-PDO- Protected Designation of Origin. צבעה של הפיקורינו נע מלבן ועד צהוב ענבר בהתאם לזמן היישון וההבשלה שלה. הפקורינו נחשבת לגבינה בסיווג Grana, בדומה לפרמזן, שכן היא קשה, מתפוררת ובעלת טעם עז פיקנטי ומלוח. כשהיא מיושנת מאוד, טעמה הופך להיות חריף ומעקצץ. זמן היישון של הפקורינו משתנה, בין שלושה חודשים עד שנה ויותר, וכשהיא בשלה, היא תכיל כ-30 אחוזי שומן. השימוש בפיקורינו דומה לשימוש בגבינות הפרמזן - כחטיף על מגש גבינות, או מגורד בפסטות, סלטים מרקים ורטבים.
שמות נוספים : פקורינו רומנו Pecorino Sardo, Pecorino Romano, פקורינו סיציליאנו, פקורינו סרדו



מתכונים ומידע נוסף:
מתכון סופלה גבינות
ספגטי קרבונרה



חפש ערך במילון האוכל :
חיפוש במילון אוכל לפי הא"ב :
  א   ב   ג   ד   ה   ו   ז   ח   ט   י   כ   ל   מ   נ   ס   ע   פ   צ   ק   ר   ש   ת
מילון אוכל


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים

מתכונים למימונה