חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל






מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים

גבינת פטה

שם לועזי : Feta Cheese

גבינת פטה גבינת פטה היא גבינה שמקורה ביוון, ונחשבת לאחד ממוצרי היסוד של הבישול הים-תיכוני. פירוש השם פטה הוא פרוסה, ונוהגים להכינה מגבינת עיזים, כבשים או משילוב של שתיהן.הפטה היא גבינה לבנה, חצי רכה בעלת מרקם גבישי מתפורר, ומליחות גבוהה (כ-10 עד 12 אחוז מלח). היא מיוצרת מחלב כבשים או עיזים שהתגבן משך תקופה מסויימת והושרה בתמיסת מי מלח משך חודש עד מספר חודשים. גבינת הפטה נחשבת מעולה במאפים ופשטידות, כגבינת אירוח חתוכה לקוביות, וכמובן כמרכיב מרכזי בסלט היווני. הפטה אהובה מאוד באגן הים התיכון, בטורקיה ובבולגריה, ויש לה תחליפים וחיקויים רבים כגון הגבינה הבולגרית.
שמות נוספים : גבינת פֶטָה



מתכונים ומידע נוסף:
גלילות חצילים ממולאות בגבינת פטה
מתכון סלט סלק עם גרעיני דלעת ופטה



חפש ערך במילון האוכל :
חיפוש במילון אוכל לפי הא"ב :
  א   ב   ג   ד   ה   ו   ז   ח   ט   י   כ   ל   מ   נ   ס   ע   פ   צ   ק   ר   ש   ת
מילון אוכל


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים

מתכונים למימונה