חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל






מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים

גבינת גורגונזולה

שם לועזי : Gorgonzola

גבינת גורגונזולה הגורגונזולה היא גבינה כחולה (גבינת עובש) איטלקית העשויה מחלב פרות, וקרויה על שם הכפר האיטלקי בו הופקה לראשונה. האיטלקי הראשון שייצר אותה, היה על פי הסיפור, בעל פונדק במאה ה-18 שמטעמי חיסכון, הגיש לאורחיו גבינה עם עובש. האורחים אהבו, ומכאן נולדה הגבינה הכחולה. הגורגונזולה נחשבת כיום למותג ומיוצרת בשני מקומות באיטליה בלבד - פיימונטה ולומברדיה. הגבינה הלבנה במקור, עוברת תהליך יישון כשמסמרי מתכת שחוצים אותה מאפשרים כניסה של אויר ויצירת חריצי עובש ירוקים המכחילים עם הזמן. הגורגונזולה, מגיעה בשני טעמים, פיקנטי או מתקתק, ונחשבת לגבינה הרכה ביותר בקרב הגבינות הכחולות. כמו כל הגבינות, ככל שתהליך היישון שתעבור יהיה ממושך יותר, כך תתקשה הגבינה ותקבל חריפות גבוהה יותר.




מתכונים ומידע נוסף:
מתכון ניוקי גורגונזולה עם שקדים ורוקט
מתכון אגסים אפויים עם גבינה וצנוברים



חפש ערך במילון האוכל :
חיפוש במילון אוכל לפי הא"ב :
  א   ב   ג   ד   ה   ו   ז   ח   ט   י   כ   ל   מ   נ   ס   ע   פ   צ   ק   ר   ש   ת
מילון אוכל


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים

מתכונים למימונה