חפש מתכון
מתכונים קלים מתכונים לחג מתכונים בוידאו טיפים לבישול מתכוני בריאות מתכונים דיאטטים מתכונים לילדים מתכוני עמים מתכוני שפים מילון אוכל


הצטרפו אלינו


הצטרפו לניוזלטר

קבלו מתכונים למייל

מנות ראשונות
מנות עיקריות
מנות אחרונות
מתכונים קלים להכנה

מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אגסים  ארוגולה  ארטישוק  בטטה  ברוקולי  חזרת  כרובית  סלק  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  שעועית  תירס  תרד 

מדריך אוכל ובישול
מדריך מסעדות
אתרי מתכונים
פורום בישול

אצות נורי

שתף |
שם לועזי : Nori Seaweed

אצות נורי אצות נורי הן אצות ים כהות, המשמשות כמרכיב מרכזי במטבח האסיאתי. השימוש המרכזי בנורי הוא לגלגול סושי, אך הן מיוצרות גם בממרח כפסטה, או כשבבים, המהווים תוספת חלבון למאכלים שונים. מקור השם נורי ביפן, שם נחשב לשם גאנרי לאצות אכילות כבר במאה השמינית. הן גדלות באזורים קרים באוקיינוסים, ואף בים האדום, ומעדיפות מפרצים הנוצרים משפכי אגמים, שם הן מקבלות את מירב הדישון. שמן הלועזי הוא פורפירה Porphyra והן עשירות בחלבונים, ויטמינים A ו-B, מינרלים ויוד. אצות הנורי מגיעות לרוב לשווקים, בחבילות עלים ארוזות, ותהליך העיבוד שלהן, דומה לתהליך ייצור הנייר. היצרנים ממליצים לשמור אותן במקום יבש, שכן אצה שספגה לחות תאבד את המרקם שלה. ניתן ליבש אצות לחות, ידי קלייה קצרה על מחבת יבש.
שמות נוספים : פורפירה, Porphyra
מתכונים ומידע נוסף:
מתכון סושי אורז מלא וירקות
מתכון פטה שקדים וטחינה



חפש ערך במילון האוכל :
חיפוש במילון אוכל לפי הא"ב :
  א   ב   ג   ד   ה   ו   ז   ח   ט   י   כ   ל   מ   נ   ס   ע   פ   צ   ק   ר   ש   ת
מילון אוכל
מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved