חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל






מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים

אורז לסושי

שם לועזי : Sushi Rice

אורז לסושי אורז לסושי הוא אורז יפני מזן מיוחד, והוא המרכיב המרכזי בכל מנות הסושי שאנו מכירים. הביטוי "סושי", פירושו "טעם חמוץ" והוא מתייחס להכנת האורז, אותו מתבלים בחומץ מיוחד שמופק גם הוא מאורז. יש מספר סוגים של אורז לסושי שניתן למצוא בכל המעדניות המתמחות בבישול אסיאתי, אך התכונות שלהם דומות. גרגירי אורז לסושי הם עגולים יותר מהאורז המוארך המוכר לנו, והם מלאים בעמילן מה שיוצר את ההדבקה של גרגר לגרגר. שפים יפנים המתמחים בהכנת סושי, יעברו לרוב כמה שנים בהתמחות בהכנת אורז סושי בטרם יעברו לשלב של חיתוך הדגים... אך אתכם זה לא צריך להטריד. בישול של אורז סושי דומה לבישול אורז רגיל, אך יש מספר כללים ברורים שצריך לזכור לפני שניגשים להכנה; שטיפה טובה תחת מים זורמים שתוציא את שאריות העמילן, כשלאחר השטיפה, יש להניח לאורז להתיבש בעצמו - משך כשעה לפחות; לאחר הבישול יש לצנן את האורז בעזרת פריסה שלו על מגש (רצוי מגש עץ שיספוג שאריות לחות) והקפצה תוך "פתיחה" של גרגירי האורז כך שישארו "אחד אחד" לפני שמדביקים אותם בחזרה יחד. את הפריסה וההקפצה, עושים תוך שמפזרים על האורז את התיבול המיוחד שבבסיסו חומץ אורז, מלח וסוכר. יש עוד תוספות מקובלות לתיבול אורז סושי כמו יין סאקה או סאקי (יין יפני המופק גם הוא מאורז), אצות חומות או מירין. אם אתם קונים אורז סושי במעדניה, פעמים רבות הוא יגיע עם שקית תבלינים נלוית שמורכבת מ-7 תבלינים ונקראית טוגראשי.




מתכונים ומידע נוסף:
מתכון אורז סושי
מתכונים לסושי



חפש ערך במילון האוכל :
חיפוש במילון אוכל לפי הא"ב :
  א   ב   ג   ד   ה   ו   ז   ח   ט   י   כ   ל   מ   נ   ס   ע   פ   צ   ק   ר   ש   ת
מילון אוכל


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים

מתכונים למימונה