שפיץ-צ'אך
שם לועזי : Rump cover
נתח השפיץ צ'אך הוא למעשה הקצה או השפיץ של נתח הצ'אך (נתח מספר 15 מחלקי הפרה), הלקוח האזור הירך האחורית בפרה, והוא נחשב למשובח שבין החלקים הזולים בבשר. השפיץ צ'אך נלקח על פי רוב מעגל חלב, הוא מצופה בשכבה של שומן ונחשב נתח רך ואיכותי שניתן להכינו כרוסטביף, סטייק על האש, או לטגנו ברצועות דקות על מחבת. בדרום אמריקה השפיץ צ'אך נחשב לנתח מעולה לאסדו ובברזיל הוא נקרא פיקנייה Picanha ונחשב מעדן גורמה העולה באיכותו על נתחי הפילה ואנטריקוט.
שמות נוספים : שפיץ צ'אק, שפיץ צ'ך, ירכה, פיקנייה,Picanha
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|